Περί αλαζονείας

Ο Προφήτης-Ο κήπος του προφήτη(Χαλίλ Γκιμπράν)

Μόνο εκείνος που χάνει το δρόμο του χίλιες φορές θα βρει το γυρισμό του στην πατρίδα. Οι άγγελοι κουράστηκαν από τους έξυπνους.. Ένας άγγελος μου είπε έχουμε φτιάξει την κόλαση για εκείνους που λαμποκοπούν..Κι εγώ είπα αλλά φτιάχνοντας την κόλαση φτιάξατε και τους δαιμόνους για να την κυβερνούν. Αλλά ο άγγελος απάντησε. Όχι, ή κόλαση κυβερνιέται από εκείνους που δεν παραδίνονται στη φωτιά.

Ημερολόγιο Ζωής(Ανώνυμος)

Μια παγίδα της αλαζονείας-απολυτότητας των ανθρώπων είναι να νομίσουν το δικό τους δρόμο προς την εξέλιξη, ως το μοναδικό. Χρέος του κάθε ανθρώπου είναι να βρει τον δικό του δρόμο και να τον πιστέψει διοχετεύοντας εκεί την ενέργεια του.
..Κάθε άνθρωπος έχει τάση για υπεροχή. Σε αυτό το σημείο είναι που δημιουργούνται οι συγκρούσεις όταν ο ένας προσπαθεί να επιβληθεί έναντι του άλλου, γιατί κατά βάθος ο άνθρωπος έχει ανάγκη με αυτό τον τρόπο να απαρνηθεί τις φυσικές του μειονεξίες. Όταν η τάση αυτή καλλιεργηθεί σε κοινωνικά αποδεκτές δραστηριότητες ή καλλιτεχνικές, το άτομο εξελίσσεται σε κοινωνικά προσαρμοσμένο άτομο.

Καπετανάκη Ελευθερία, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος
Συμβουλευτική σχέσεων, οικογενειακή συμβουλευτική, συμβουλευτική εφήβων.
Website: http://psychologist.com.gr
Email: psychologist1983@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα απο την κατηγορία Αποσπάσματα βιβλίων