Με έχει πληγώσει ο πρώην σύντροφος μου και θέλω να τον εκδικηθώ .Τι να κάνω;

Δεν μπορώ να σου πω κάτι γι' αυτό αν θέλεις εκδίκηση μόνο αν εκδικηθείς νιώθεις ότι ηρεμείς. Έχεις τόση ενέργεια αλλά δεν μπορείς να τη στρέψεις σε κάτι δημιουργικό για σένα, μια ασχολία, κάτι που θα σου μάθει καινούρια πράγματα. Θέλεις την ενέργεια σου αυτή να την αναλώσεις. Πιστεύω ότι και μόνη σου να σκεφτείς μπορείς να καταλάβεις ότι αυτή τη στιγμή υπερισχύει ο θυμός σου και όχι η λογική σου.Κανείς δεν μπορεί να σε αποτρέψει να επιλέξεις αυτό που θέλεις .Άκου τον εαυτό σου και αν οι επιλογές σου είναι λανθασμένες απλά θα πληρώσεις το τίμημα. Να ξέρεις ότι περνάς τόσο δύσκολα όχι γιατί αυτός σε έχει αδειάσει, αλλά γιατί εσύ το επιτρέπεις. Από την άλλη, όλοι περνάμε από αυτά τα στάδια μέχρι να καταλάβουμε τι αξίζει την προσοχή μας και τι όχι. Κάνε λοιπόν όσα σκέφτεσαι, μην επηρεάζεσαι από δικά σου άτομα κάνε ότι νομίζεις και επιλέγεις, απλά κάθε πράξη έχει και το τίμημα της.  
Αυτό που αισθάνεσαι θα το έλεγα περισσότερο έλξη, πληγωμένο εγωισμό παρά αγάπη. Η αγάπη είναι μια τεράστια λέξη που ζευγάρια χρόνων μπορεί ακόμα να μην την έχουν επιτύχει. Αυτό που σου έλεγα είναι ότι απ' ότι φαίνεται δεν έχουν εξαντληθεί ακόμα τα αποθέματα της ενέργειας σου σχετικά με αυτό τον άνθρωπο, ακόμα αναλώνεις ενέργεια σε κάτι που σε φθείρει και περιμένεις να νιώσεις ισχυρή και να επιβεβαιωθεί η δυναμική σου από έναν άνθρωπο που το μόνο που καταφέρνεις προς το παρόν είναι να βιώνεις απόρριψη.
Να ξέρεις ότι την εκδίκηση σου θα την πάρεις σίγουρα αργότερα,όταν θα έχεις ισχυροποιηθεί και θα πατάς στα δικά σου πόδια, χωρίς να έχεις να ανάγκη να επιβεβαιώσεις την αξία σου μέσα από έναν άνθρωπο μη ισορροπημένο ψυχικά. Και θα την πάρεις όταν μέσω της απόρριψης και των συναισθημάτων απαξίωσης που θα νιώθεις-λύπησης-κατανόησης και συμπόνιας, (για εκείνον) η ισχύ σου θα είναι μεγαλύτερη και δεν θα έχεις ανάγκη για οποιαδήποτε επικοινωνία με μη υγιείς ανθρώπους. Θα επιλέγεις μόνο την ισορροπία για το περιβάλλον σου και θα φιλτράρεις πολύ τις συναναστροφές σου. Τότε θα πάρεις την εκδίκηση σου. Και για αυτή τη μέρα να προσπαθείς. Αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση. Οτιδήποτε άλλο καταλήγει εμμονή και σε γυρνάει πίσω. Τώρα προς το παρόν παίζετε παιχνίδια εξουσίας που δεν οδηγούν πουθενά..Διάλεξε την ψυχική σου υγεία. Υπάρχουν αρκετοί ισορροπημένοι άνθρωποι με τους οποίους αξίζεις να συναναστραφείς και να δεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια υγιών ανθρώπων...Μην περιμένεις από αυτόν να νιώσεις αξία γιατί δε θα νιώσεις ποτέ. Αυτός ο άνθρωπος αρχικά δεν αισθάνεται ο ίδιος αγάπη για τον εαυτό του για να σε κάνει και σένα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Τα μάτια του δεν είναι κατάλληλα για να καθρεφτιστεί η δική σου αυτοαξία..
..Ίσως οι σχέσεις με ανθρώπους που έχουν παρόμοια ελλείμματα με εμάς δύσκολα προχωράνε. Θα σου δείξει η ζωή πολλά και τις απαντήσεις που ζητάς τώρα, αργότερα θα τις έχεις. Απλά μη διστάζεις να ζεις ώστε από τα βιώματα να εξάγεις τα προσωπικά σου συμπεράσματα για τον εαυτό σου..

Καπετανάκη Ελευθερία, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος
Συμβουλευτική σχέσεων, οικογενειακή συμβουλευτική, συμβουλευτική εφήβων.
Website: http://psychologist.com.gr
Email: psychologist1983@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα απο την κατηγορία Αποσπάσματα συνεδριών