Περί επαναληψιμότητας των εμπειριών μας

Ποιος είναι ο σκοπός σου"(Dan Mllman)

Αν μας διαφύγουν οι ψιθυριστές διδασκαλίες της ζωής, τότε επιστρέφουν σαν κλίσεις αφύπνισης. Οι αντιξοότητες είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το σύμπαν τραβάει την προσοχή μας.
Ο σωματικός πόνος μας καλεί να ισορροπήσουμε το σώμα μας. Η ψυχική οδύνη μας αποκαλύπτει τις ψευδαισθήσεις και την αντίσταση μας. Τα βάσανα του νου μας αποκαλύπτουν τη θεραπευτική δύναμη του τώρα. Λίγος πόνος είναι αναπόφευκτος, αλλά μαθαίνοντας να ακούμε τα ήπια μαθήματα της ζωής, η οδύνη διαλύεται.

Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης(Μάρω Βαμβουνάκη)

..Είναι αναπόφευκτο, όταν οδοιπορούμε μέσα σε αινίγματα των ψυχών, προς τους αφανούς σταθμούς των προορισμών μας, να ξαναπερνάμε πότε πότε από ίδιες γέφυρες, από ίδιους οδοδείχτες, από ίδιες στροφές, να πιάνει το μάτι μας κάποια σημάδια ίδια που και σε προηγούμενη διαδρομή προσέξαμε.
 Αυτά τα ταξίδια είναι επίσης κυκλικά. Δεν προκύπτει μόνο από αδυναμία η επανάληψη. Είναι γιατί η ζωή, όπως και τα τραγούδια, έχουν ανάγκη τα μοτίβα για να στηρίζονται, να πιάνονται άλλη μια φορά και να προσπαθούν να βρεθούν ακόμη πιο πέρα...

Ημερολόγιο Ζωής(Ανώνυμος)

Aπαραίτητη διαδικασία για έναν άνθρωπο, είναι το να επεξεργάζεται όσα ερεθίσματα δέχεται αλλιώς επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.
Η επεξεργασία αυτή είναι που οδηγεί την εξέλιξη.
Όσο πιο βαθύς είσαι τόσο πιο άμεσα μπορείς να αγγίξεις την ψυχή του άλλου με τα λόγια σου. Όσο πιο αληθινά βαθύς είσαι τόσο πιο πολλά μπορείς να αποδείξεις στον άλλο με τα έργα σου, που αφορούν τον άνθρωπο και στα οποία στηρίζεται η ζωή σου. Λόγια πομπώδη που δεν αποδεικνύονται με έργα της ίδιας σου της ζωής, μπορούν να μαγέψουν στιγμιαία τον ακροατή, αλλά εύκολα θα αποδυναμωθούν, αν οι πράξεις δεν πείθουν.
Και τις πράξεις σου δεν θα τις κρίνεις εσύ μόνο, θα τις κρίνουν και οι άνθρωποι που υπήρξαν στο πλάι σου.
 Η επιτυχία των λόγων σου δεν εξαρτάται από το να αποκτήσεις προσωπική ευτυχία, αλλά και από το να μεταδώσεις ευτυχία στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα σου.

Καπετανάκη Ελευθερία
Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος-Παιδαγωγός
Συμβουλευτική ενηλίκων, σχέσεων, συμβουλευτική εφήβων, οικογενειακή συμβουλευτική.
Website: www.psychologist.com.gr
Email: info@psychologist.com.gr
ellikapetanaki@yahoo.gr

Διαβάστε περισσότερα απο την κατηγορία Αρχική