Υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος;

Iδανικός σύντροφος

Ο «ιδανικός» μας σύντροφος, δε σημαίνει ότι θα εντάσσεται σε υπερρομαντικά και ωραιοποιημένα πλαίσια. Θα είναι όπως και εμείς άλλωστε, ένας άνθρωπος με ατελείς συμπεριφορές.
[nbsp
Η διαφορά που θα έχει ο «ιδανικός μας σύντροφος» από τους άλλους, που ως τώρα δεν είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, είναι ότι θα μας ‘ξεβολέψει’ με θετικό τρόπο. Θα μας αναστατώσει από τα μεμαθημένα μας.
Μπορεί να επιλέξουμε έναν άνθρωπο βασισμένοι στο συναίσθημα, μπορεί να τον επιλέξουμε βάση λογικής, μπορεί και νά εχουμε προσπαθήσει να συνδιασουμε και τη λογική μας και το συναίθημα μας για την επιλογή μας.
Όποια όμως και να είναι η αρχή της σχέσης μας, αυτό το οποίο θα κάνει το σύντροφο μας να αποτελέσει για εμάς το "ιδανικό", είναι η ανάγκη μας να υπερβούμε, με γνώμονα τη διάθεση μας να παραμείνει στη ζωή μας, τις προσωπικές μας ανασφάλειες.
Η ανάγκη μας να προσπαθήσουμε να υπερβούμε τις φοβίες μας, να λειάνουμε τις εσωτερικές μας συγκρούσεις. Η διάθεση μας να δεσμευτούμε και να μη σταμάτήσουμε την προσπάθεια.
Αυτος ο άνθρωπος που θα κινητοποιήσει σε εμάς αυτή μας την ενέργεια να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, να υπερβούμε το εγώ μας και να βελτίωσουμε τα ατελή κομμάτια μας, αυτός είναι για εμάς ο "ιδανικός" σύντροφος.
Για εκείνον θα ανανεώνουμε πάντα τις μπαταρίες μας και θα θέλουμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε, χωρίς πιέσεις αλλά με εσωτερική διάθεση και ενέργεια.
Από την πορεία της σχέσης μας θα αντιληφθούμε ότι η αγάπη κρύβεται στην υπέρβαση των προσωπικών εσωτερικών μας συγκρούσεων και ότι οι δύο σύντροφοι μπορεί να λειτουργήσουν ιαματικά ο ένας για τον άλλο.
Η αγάπη που είναι σίγουρα μια δύσκολη έννοια, είναι ιαματική και μπορεί να γιατρέψει εσωτερικές πληγές.
Μπορεί να τις γιατρέψει, αφού πρώτα τις βγάλει στην επιφάνεια ώστε να είναι ορατές.
Μπορεί στην αρχή να εξιδανικεύσουμε τον σύντροφο μας. Πολλές φορές αυτό είναι χρήσιμο γιατί πώς άλλωστε θα μπαίναμε σε έναν τέτοιο αγώνα προσωπικής αυτοβελτίωσης αν δεν μας παρακινούσε και το παραμύθι μας..
Μη βιαστούμε όμως να δηλώσουμε απογοητευμένοι, όταν αργά ή γρήγορα και αναπόφευκτα θα αντιληφθούμε τις ατέλειες του συντρόφου μας.
Ας δούμε αυτές τις ατέλειες ως μια ευκαιρία να βελτιώσουμε το δικό μας ατελή εαυτό.
Ο ‘ιδανικός’ για μας σύντροφος με την παρουσία του, θα μας αποκαλύψει, νέες πραγματικότητες και μια νέα θεώρηση της ζωής, που τόσο είχαμε ανάγκη να δούμε, ώστε να εμπλουτίστούμε με νέες δυνάμεις και δεξιότητες.
Μην φοβόμαστε λοιπόν να ανοίξουμε αυτό το ενδιαφέορον κεφάλαιο της ζωής μας, που λέγεται συντροφικότητα και δέσμευση.

Καπετανάκη Ελευθερία
Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος-Παιδαγωγός
Συμβουλευτική ενηλίκων, σχέσεων, συμβουλευτική εφήβων, οικογενειακή συμβουλευτική.
Website: www.psychologist.com.gr
Email: info@psychologist.com.gr
ellikapetanaki@yahoo.gr
Πρώτη συνεδρία δωρεάν. Δυνατότητα τηλεφωνικής και διαδικτυακής συνεδρίας.

Σχετικό βίντεο

Υπάρχει ο ιδανικός σύντροφος;

Διαβάστε περισσότερα απο την κατηγορία Συμβουλευτική σχέσεων